Saturday, November 6, 2010

7 months already :)

abg..lamenyerrrrr abg x update blog nih hehe..


we are married for 7 months already.

ups and downs in our relationship..

sweet2 sour gtu hehe..

whatever it is, hopefully we'll always be together to face anything in our life.

insyaALLAh :)


here are some of our wedd pics :)

saje nk upload.

suka tgk2 gmbr kita kawin, a very beautiful moment! :)khutbah nikah drpd Tok Guru. berdebar2 ye abg hehe ;)alhamdulillah :)

ini saje buat masa ni.

abg dh pggil sy utk siap2 nk g jalan2 ;)

Friday, March 26, 2010

Undangan Walimah


Assalamualaikum..

Para pembaca, rakan-rakan, diundang ke majlis resepsi perkahwinan saya di Taboh Naning, Alor Gajah, Melaka pada 3 April 2010 (Sabtu).

Moga kehadiran kalian akan memeriahkan lagi majlis walimah saya:-)

Zukhairi Salehudin
Azmi & Associates

Monday, March 1, 2010

Selamat Hari Lahir Ayah


Selamat hari lahir buat ayahanda yang saya kasihi. Saya doakan agar dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan:-)

Terlalu banyak dan besar jasa serta pengorbanan ayah dalam membesarkan saya. Waktu darjah 1 dulu, tiap2 pagi ayah akan berkayuh menghantar saya ke sekolah. Ayah tak pernah berkira dengan anak2:-) Alhamdulillah, ayah sentiasa memberi sokongan kepada saya dalam menimba ilmu.

Ketabahan dan ketekunan ayah membuatkan saya sentiasa kagum. Walau pada usia menjangkau 63 tahun, ayah masih gigih mengembara demi berkongsi ilmu yang ada padanya dengan anak bangsa. Ayah memang seorang pendidik yang saya kagumi. Dalam ketegasan dan serius wajah ayah, terpancar kasih sayang ayah pada anak2 dan keluarga. Banyak yang saya pelajari.

Terima kasih ayah atas segala2nya. InsyaAllah tidak akan disia-siakan segala pengorbanan dan dorongan yang ayah bagi selama ini. Anakmu ini akan sedaya upaya membangga dan meggembirakan hati ayah.

Zukhairi Salehudin
Azmi & Associates

Thursday, February 25, 2010

Salam Mulidur Rasul


Berjaya juga mencuri sedikit masa hari ini sebelum sesi ceramah di ofis. Salam maulidur rasul kepada semua rakan.

Berkesempatan berkunjung ke laman2 blog rakan2 lama. Terutamanya rakan2 seperjuangan semasa di KISAS dahulu. Gembira dan duka rasanya. Alhamdulillah, sahabat2 yang berada di Al-Azhar semakin hebat. Rindu saat2 mendalami ilmu2 di KISAS.. Tahniah sahabat2 semua. Teruskan perjuangan kalian menuntut ilmu. Moga kalian bakal menjadi ulama' tersohor di dunia.

Saya? Rindu untuk menjejakkan kaki di tanah haram. Rindu untuk merasai pengalaman menadah kitab depan ulama'2 besar.. Apa2 pun, tetap saya panjatkan kesyukuran kepada-Nya atas rezeki yang Dia beri kepada saya. Mungkin tawajjuh saya pada jalan ini:-)

Diriku mesti lebih baik dari semalam!!

Zukhairi Salehudin
Azmi & Associates

Tuesday, January 26, 2010

Top 20 schools


Tahniah kepada warga sekolahku, KISAS atas pengiktirafan ini. Kuasa autonomi yang diberi kepada KISAS diharap agar tidak menidakkan keharmonian dan kelangsungan tarbiah di bumi waqafan ini. Sesungguhnya inilah keunikan yang ada di KISAS yang perlu sentiasa dipertahan dan dipertingkatkan.