Tuesday, July 21, 2009

Sematkan azam, buatlah keputusan

Big boss berkongsi kepakaran
Alhamdulillah, saya diberi peluang bersama-sama rakan saya, Hariri untuk membantu program kecemerlangan akademik Asnaf Selangor hujung miggu lepas. Terima kasih kepada En Ahmad Fadzli Yusof, Global Genius Consultant, atas peluang dan ruang yang diberi.

Go Man United!!


Saya bersama-sama saudara Hariri bertindak sebagai fasilitator gandingan mengendalikan beberapa slot utama:) Saudara Hariri sememangnya mantap! hehe..

Kehidupan tanpa matlamat ibarat daun yang ditiup angin. Peri pentingnya matlamat adalah bagi mempastikan perjalanan hidup sentiasa terpandu. Matlamat dalam pelajaran, kehidupan, pekerjaan dan tidak boleh tidak, matlamat akhir di hari akhirat kelak.
InsyaAllah hari ini lebih baik dari semalam dan seterusnya


Namun, walaupun ada matlamat yang jelas, manusia sering terlupa. Bak kata Imam Ghazali, dunia ini ibarat pentas lakonan. Para pelakonnya adalah manusia memainkan watak sebagai pengembara. Pengembara ini sedang mengembara di atas jambatan dan ia mengembara dalam keadaan terlupa hala tujunya. Inilah sifat manusia yang pelupa.

Tahniah kepada peserta-peserta yang begitu 'happening'! Kami optimis dengan kemampuan diri anda. Kami yakin jauh di sudut hati anda, anda ingin menjadi insan yang jauh lebih baik daripada diri anda hari ini:)

Peserta terbaik!!!

0 comments: